Allmänt SMHI vädret i Sverige, dagens väder, klart väder, väder, väder i dag, vädret

Något mildare väder på gång

I kväll: Halt i södra Norrland
Under kvällen passerar snö och regn bort österut över Norrland. Det är fortsatt risk för halka i södra Norrland efter regn på kalla vägar under dagen. I fjällen drar det in byar av snö och blötsnö samtidigt som vinden ökar på. I Lapplandsfjällen väntas hård vind. I söder blir det mest uppehåll och varierande molnighet.

Söndag: Mildluftens återkomst 
Mildare luft sprider sig över landet med västlig vind under söndagen. Det blir disigt och dimmigt i söder medan solen kan visa sig i norr. I Lapplandsfjällen blir det dock hårt väder med kraftiga vindar i kombination med byar av snö eller regn.

Söndag kväll: Blåsigt i norr
Det blir fortsatt blåsigt i norr under söndagskvällen och natten mot måndag. Lapplandsfjällen får drar med täta snöbyar. I övrigt blir det delvis klart väder utmed Norrlandskusten och ner mot Dalarna. Längre söderut ligger molnen tjocka med en hel del dis och dimma.

Måndag: Nytt väderomslag
Den nya veckan börjar med ett nytt väderomslag norrifrån när kallare luft tar sig in igen. Blåsigt med snöbyar blir det i hela fjällkedjan och under eftermiddagen sjunker även temperaturen österut i Norrland. I söder blir det fortsatt mulet och milt men det klarnar upp allt mer, med början i Svealand, när den kallare och torrare luften pressar på norrifrån.

Tisdag-onsdag-torsdag: Kallare i norr och svängigt i söder
Kallare luft strömmar söderut över landet på tisdag. I norr håller kylan i sig under veckan gång men i söder tar sig mildare luft in från sydväst redan på onsdag. I söder svänger vädret mycket från en dag till en annan medan det i norr blir vinterväder med snö som passerar under onsdagen.